Tervezés

Anyagok

A TBoss Elements kollekció megalkotásakor az anyagokra helyeztük a hangsúlyt. Hiszen a fürdőszobában bőrünk közvetlenül érintkezik környezetével, így fontos, hogy ez a találkozás kellemes, meleg legyen. Emellett párás helyiségben, víz közelében a bútoroknak sokkal több szempontnak kell megfelelniük, mint a lakás más részein. 

 

Felkutattuk a víz és az idő próbáját legjobban kiálló bútoriparban használható anyagokat, és ezekből készítettük el az új kollekció darabjait, hogy a fenntarthatóság szellemében valóban hosszútávon használhassuk fürdőszobabútorainkat. 

 

Több éves kutatást és anyagminták tesztelését követően választottuk ki a bambusz rétegelt lemezt, kompaktlemezt és vízálló kompozitlapot. Kiemelkedő tulajdonságaiknak köszönhetően ezek bizonyultak a legmegfelelőbbnek fürdőszobai környezetbe a vízállóság, strapabíróság, időtállóság és esztétikum szempontjait is figyelembe véve. Az alapanyagok mellett a kiválasztott alkatrészek is magas minőséget képviselnek.

Bambusz

Szerkezetének köszönhetően a nedvességnek ellenállóbb más keményfa anyagokhoz képest, de számos más tulajdonságában is lekörözi azokat.


Bár a bambusz valójában a fűfélék közé tartozik, az alapanyag előállítása során erős, kemény, strapabíró, méretstabil és karcálló szerkezet jön létre. Keménysége meghaladja a legtöbb ismert keményfáét, akár a vörös tölgyét is. Emellett a növények gyors kifejlődésének köszönhetően fenntartható alapanyagforrást jelent.

A keletről eredő spa- és wellness kultúrának is szerves része a bambusz. Természetessége, üde színe és illata nyugalmat áraszt, segíti a relaxációt és a lelki béke megtalálását. 

 

Nem véletlen, hogy az egyszerre lágy és karakteres megjelenésű bambusz képzőművészek, építészek, sőt parfümőrök állandó ihletforrása. Az anyag szépsége, kellemes tapintása és illata a nyugalom szigetévé varázsolhatja a mi fürdőszobánkat is, ahol feltöltődést jelent minden perc, legyen szó esti fürdőről egy hosszú nap után, vagy a reggel első perceiről.

Kompaktlemez

A Tboss ELEMENTS kollekciót alkotó második fontos alapanyag a kompaktlemez. Segítségével extravékony felületeket hozhattunk létre, modern színekkel és textúrákkal. 


A kompaktlemez vagy HPL lemez valójában magas nyomáson és hőmérsékleten préselt, erős, műgyantával átitatott papírrétegekből épül fel, felszínét pedig különféle dekorokban elérhető ellenálló réteg borítja. A nyomás és hő által létrehozott anyag nagyon magas sűrűségű, nem porózus, szilárd terméket alkot. 


Nagyon ellenálló, víz- tűz- és vegyszerálló, magas kopásállóságú innovatív anyagról van szó, melyet nagy igénybevételnek kitett helyeken használnak.

Nem elhanyagolható azonban az esztétikai értéke sem, hiszen különféle felszínekkel, gyönyörű színekben és textúrákban érhető el. Nem véletlen, hogy gyakran alkalmazzák az építészetben, hisz minden követelménynek megfelel. 

 

Kollekciónkban külső borításként, pultlapok és frontok anyagaként jelenik meg, hogy a párás környezetben, gyakori használatnak kitett bútorok még évek múltán is újnak hassanak. Ráadásul a kompaktlemez karcálló, könnyen tisztítható és kellemes a tapintása. 

 

Különleges, pl. kőhatású felületeket választva más fürdőszobabútorokhoz képest merőben egyedi darabokra tehetünk szert.

Vízálló kompozitlap

A kollekció harmadik vízálló alkotóanyaga egyfajta habosított fa-polimer kompozitlap. Ez az anyag, miközben megtartja a fa jó tulajdonságait, egyben kiküszöböli annak gyengeségeit. Megmarad az anyagban a fa érzete, valamint a bútoripar számára megmunkálható anyagot kapunk, ugyanakkor teljesen vízálló is, és a habosított szerkezetnek köszönhetően nagyon könnyű. 

 

Teraszburkolatoknál találkozhatunk ilyen anyaggal, azonban bútoripari felhasználását tekintve cégünk Európában az elsők között alkalmazza. Előnyös tulajdonságai miatt ideális a fürdőszobabútorokhoz.

 

Kollekciónkban minőségi, strapabíró és vízálló fóliával adunk az anyagnak egyedi megjelenést, modern színválasztékban.

Design

A fürdőszoba a tisztálkodás, feltöltődés helyszíne, ahol a víz természetes közegével találkozva elcsendesedhetünk és gondolatainkba merülhetünk.

 

 A víz formálja, alakítja azt, amivel kapcsolatba kerül, még a nehéz köveket, sziklákat is a hosszú évek alatt. Mi is igyekeztünk a folyók munkájához hasonlóan szemet gyönyörködtető, de időtálló formákat létrehozni, és egyben a kényelmet maximálisan szolgáló bútorokat alkotni. 

 

Termékeink fejlesztését professzionális designer csapat segíti. Fontos számunkra az egységben való gondolkodás és a használatra tervezés. A bútorok esztétikája egységes koncepciót követ, ugyanakkor kellő változatosságot kínál mind formavilágában, mind pedig szín-, méret- és anyagválasztékában, hogy bármilyen fürdőszobához megtaláljuk a tökéletesen illeszkedő darabot.

(Mező Virág, ipari termék- és formatervező mérnök, a Tboss ELEMENTS kollekció megalkotója.)

Részletek

A Tboss ELEMENTS kollekció minden bútorcsaládjának megvan a maga egyedi jellegzetessége, mely különféle kifinomult design-megoldásokban mutatkozik meg. A termékcsaládok megalkotásánál a legapróbb részletek is gondos tervezés eredményei, így az illesztésektől a vasalatokon át minden magas minőséget képvisel. Asztalosaink kézműves munkával készítik el a finom részleteket, nagy gonddal alkotják meg a bútorokat és végzik el az utolsó simításokat.

Tárolás

A termékek megalkotásakor nagy figyelmet fordítottunk a használhatóságra. Igyekeztünk maximalizálni bútoraink tárolókapacitását, miközben a praktikumot és személyre szabható rendszerezést is szem előtt tartottuk. Fiókjainkat kivágás nélkül, helytakarékos szifonnal kínáljuk, áthelyezhető belső osztókkal, az ajtós szekrényeket pedig állítható polcokkal. Számtalan kiegészítő elem is szerepel kínálatunkban, melyek szennyestartóval vagy különféle praktikus megoldásokkal segítik a tárolást.

Elemválaszték

A tökéletes személyre szabhatóságot bútoraink egyedülállóan széles választéka jelenti.

 

A mosdószekrények minden esetben elérhetőek 5 különböző szélességben, ajtós vagy fiókos változatban is. Emellett a legtöbb termékcsaládnál kétféle magasság közül is választhatunk, valamint pultos megoldásokkal is találkozhatunk.

 

A mosdószekrényekhez többféle mosdó közül válogathatunk, és bármilyen tükrös felsőt társíthatunk hozzájuk. Mindemellé számtalan magas-, alacsony-, fali vagy akár görgős kiegészítőszekrény segít, hogy minden tárolóhelyet kihasználhassunk.

Kerámia mosdók

A Tboss ELEMENTS bútorokhoz a nagy múltú Roca szanitergyártó cég kerámiamosdói közül válogathatunk.

 

A cég 1917 óta működik Európában, és mára több, mint 170 országra terjed ki az értékesítési hálózata.

 

A Roca INSPIRA pultra ültetett és félig süllyesztett mosdói változatosságukkal, letisztult formavilágukkal tökéletesen illenek az ELEMENTS kollekció bútoraihoz, a teljes bútorszélességű mosdókat kedvelők pedig a Roca VICTORIA mosdók ötféle méretéből választhatnak egyes termékcsaládjainkhoz.

Inspira

A Roca INSPIRA mosdói között kerek, szögletes, keskenyebb és szélesebb típusokat is találunk, hogy a stílusunknak megfelelő mosdó kerülhessen fürdőszobabútorunkra. Ezek a mosdók kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező, különösen ellenálló és strapabíró innovatív kerámiából készültek. A FINECERAMIC® anyagból készült mosdók jellegzetesen egyedi, vonzó külsővel rendelkeznek, köszönhetően a vékony, tökéletes vonalvezetésű faluknak, melyek mindössze 5 mm vastagságúak. Ez a figyelemre méltó pontosság a legújabb gyártási folyamatok és az anyagok folyamatos fejlesztésének eredménye.

Pultra ültethető mosdók

A Tboss ELEMENTS kollekció bútoraihoz négyféle pultra ültethető mosdó közül választhatunk. A kerek és kerekített sarkú szögletes formáknak is megtaláljuk a keskenyebb (370×370 mm) illetve szélesebb (500×370 mm) változatát is. A szélesebb mosdóváltozatokat 80 cm széles, vagy afölötti mosdószekrényekhez, pultokhoz választhatjuk, míg a kisebb változatokat már 60 cm széles bútorokhoz is ajánljuk, illetve duplamosdós megoldásokhoz.

Félig süllyesztett mosdók

Az INSPIRA mosdók félig süllyesztett típusai közül is választhatunk szélesebb vagy keskenyebb, kerek, és kerekített sarkú szögletes formák közül. A kisebb méretű mosdók befoglaló mérete 370×370 mm, míg a szélesebbeké 550×370 mm. Akárcsak a pultra ültethető mosdóknál, ezek közül is a 80 cm-es vagy afölötti szélességgel rendelkező mosdószekrényekhez ajánljuk a szélesebb típusokat, míg a kisebb változatokat használhatjuk 60 cm széles alsószekrényekhez vagy duplamosdós szekrényekhez is. Ezek a mosdók is kellő mélységgel rendelkeznek, ám a bútor felszíne alá ereszkednek. Így akár magasabb alsószekrényhez is választhatjuk őket, ezzel is növelve a tárolókapacitást.

Victoria

Teljes bútorszélességű mosdók

A Victoria mosdók anyaga szintén valódi kerámia, ami ellenáll az idő próbájának. A Roca Victoria kollekció ötféle szélességben: 60, 70, 80, 100 és 120-as méretben áll rendelkezésre, utóbbi méretben dupla mosdóhellyel. A teljes bútorszélességű mosdók az alsószekrények teljes felületét lefedik, így egyben pultlapként is szolgálnak. A még könnyebb tisztíthatóságot, vagy a hagyományosabb megoldásokat kedvelők jó választása lehet. Ezek a mosdók a Ramen termékcsalád elemeihez választhatóak.

Fenntarthatóság

Fontosnak tartjuk, hogy vigyázzunk a természet kincseire, és kíméljük Földünk erőforrásait. Ez az anyagválasztás során is lényeges szempont. A bambusz gyorsan megújuló, fenntartható alapanyagforrást jelent, életciklusa végén pedig az újrahasznosítása is könnyen megoldható, és hosszú élettartamú bútorok készíthetőek belőle. A fenntarthatóság nem csak a bambusz anyagokra igaz, hiszen a kompaktlemez is újrahasznosított papír, míg a vízálló kompozitlap újrahasznosított műanyag és fahulladék felhasználásával készül. Alapanyagainkat megbízható forrásokból szerezzük be, felelős erdőgazdaságokból származnak, és tanúsítvánnyal rendelkeznek. Az alapanyagok mellett a segédanyagok, felületkezelések és alkatrészek minőségére is nagy gondot fordítunk. A minőség, tartósság és időtállóság miatt tartottuk fontosnak azt is, hogy valódi kerámia mosdókat használjunk a kollekcióhoz. Hiszen a Tboss ELEMENTS termékvonal megalkotásakor meghatározó elvünk volt, hogy ne eldobhatóságra, lecserélhetőségre tervezzünk, hanem valóban hosszú életre. Hisszük, hogy hosszútávon ez a fenntartható megoldás, így kímélhetjük leginkább a bolygó erőforrásait. Bútoraink megvásárlásával a minőség és tudatosság mellett dönt, és a választott darabokra évtizedeken át számíthat.

Kérdésed van?

Válaszolunk

Ha kérdésed van termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal!

  1. Add meg az elérhetőségeidet!
  2. Írd meg kérdésedet!
  3. Mi örömmel válaszolunk. 

Szolgáltatásaink

Kiszállítás és beszerelés

A siker a részletekben rejlik. Gyors és pontos beszereléssel, finombeállítással segítünk, hogy a bútorok extra tartósan helyt álljanak.

Gyártói Garancia

Termékeinkre 1-7 év garanciát biztosítunk. (terméktől függően) Ha szakembereink segítségét választod a beszereléshez, 1 év extra garanciával is számolhatsz.

Szakszerviz szolgáltatás

Országos szerviz szolgáltatásunkat garanciális bejelentés esetén díjmentesen biztosítjuk. Gyártási probléma esetén a javítás ingyenes.

Scroll to Top